Politiet har lite å gå på etter at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant like før midnatt natt til søndag. Jentas sko og mobiltelefon er funnet i nærheten av der hun bor på Østensjø i Oslo.

– Hun ble meldt savnet klokken 00.30 etter at hun ikke kom hjem som avtalt, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

– Skoene og mobiltelefonen hennes er funnet ved en barnehage i Dalbakkveien 75, like i nærheten av der hun bor, forteller Belle.16-åringen hadde vært på besøk hos en venninne, og barnehagen der skoene og mobilen ble funnet ligger på hjemveien.

– Jenta gikk fra venninnen like før midnatt. Politiet ble kontaktet av foreldrene allerede da de var ute og lette etter datteren ved 00.30-tiden, sier operasjonslederen.

Brunt langt hår

Da hun ble borte hadde jenta som fylte 16 nå i juli, på seg dongerishorts, blågrønn hettegenser og grå singlet. Hun bar på brun skinnveske. Hun er 170 centimeter høy og har brunt langt hår og blå øyne.

– Vi har funnet skoene hennes. Vi har patruljer ute som jobber med å kontakte omgangskrets, i tillegg til at vi avhører foreldrene, sier Belle.Også kriminalvakta ved Oslo politidistrikt er involvert i saken, og har blant annet undersøkt tekniske spor som mobilaktivitet og lignende.

Rundspørring

– Vi prater med familie og kjente, men vi har ikke kommet nærmere å finne ut hva som kan ha skjedd eller hvor hun har blitt av, så det er fremdeles et lite mysterium, sier vaktleder Jon Rune Lande.Politiet har sammen med Norske redningshunder og Røde Kors søkt etter 16-åringen i nærområdet i flere timer.

Letingen ble avsluttet ved 12-tiden søndag.Politiet driver søndag ettermiddag med rundspørring i området.

– Vi har ikke fått noen tips og holder alle muligheter åpne, sier Belle.

Sigrid Giskegjerde Schjetne, født 06.07.96 er savnet fra Østensjø i Oslo. Hun ble meldt savnet av foreldre rundt kl. 0030 i natt