– På grunn av tiden som har gått, frykter vi at det har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

– Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på om klokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mer nøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

– Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørte deretter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde. Bilens merke og farge er ikke kjent.To unge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er også observert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å høre fra.

Kartlegger

Kriminalteknikere jobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 år gamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

– Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er et par og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være to vanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politiet holder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulike overvåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegg har de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag