Politiet vil også når som helst gjenoppta sine søk, dersom de får tips som tyder på et gjennombrudd i saken.

- Men da vil det bli kriminalsøk, ikke søk etter savnet med redningsmannskaper, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Rohde sier at etterforskningen på ingen måte er trappet ned, snarere tvert om.

- Det vi har innstilt er søk med redningsmannskaper etter savnet person, sier hun.

Onsdag kveld deltok hun på samlingen på Østensjø skole der over 500 frivillige møtte fram for å være med på å søke etter 16-åringen.

- Vi skal finne Sigrid, og det bruker vi tid på. Vi klarer pokker ikke å sovne uten at vi har gjort et riktig realt forsøk, hvilket vil si, vi leter til vi finner, sa Bengt Eriksen som koordinerer den frivillige innsatsen.

Massivt søk

Siden 16 år gamle Sigrid Schjetne forsvant rett ved sitt hjem på Østensjø natt til søndag, har saken hatt topp prioritet både hos politiet og blant en stor skare frivillige.

I tillegg til politiet har både Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder samt politiets eget helikopter og helikopter fra Forsvaret deltatt i letingen.

- Vi føler at vi har søkt gjennom alt det som er viktig, sier politiets innsatsleder på Skullerud, Lise Dunham, til NTB.

Politiet har siden tirsdag konsentrert seg om området mellom Skullerud og Grønmo etter at det ble funnet en hvit sokk som ligner den som ble funnet ved siden av Sigrid Schjetnes sko. Ved 20-tiden onsdag kveld hadde politiet ennå ikke fått svar på om det er funnet DNA på sokkene som er funnet og som de tror tilhører 16-åringen.

Ber bilfører melde seg

Sjåføren av bilen som ble sett da Sigrid Schjetne forsvant, hadde onsdag fremdeles ikke meldt seg. Politiet mener dette gjør observasjonen enda mer interessant. Bilen ble observert i Dalbakkveien på Østensjø.

- Bilen ble observert med lysene på akkurat på det tidspunktet da Sigrid forsvant, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på politiets pressekonferanse onsdag.

Hun gjentok at politiet vil at føreren skal melde seg, eller at andre som vet noe eller har observert bilen, tar kontakt med politiet.

Politiet har nå sendt ut bilde av den hettegenseren Sigrid hadde på seg på vei hjem da hun forsvant.

For øvrig har de få nye spor å gå etter, men det kommer stadig inn nye tips, og politiet ønsker kontakt med alle som var i området da 16-åringen forsvant.

Oslo-politiet har bedt om bistand fra både Politiets sikkerhetstjeneste og Kripos for å gå gjennom de over 700 tipsene som er kommet inn siden natt til søndag, skriver TV 2.

Nytt tipsnummer

Politiet opprettet onsdag et nytt nummer for tips:  22 66 96 00. Samtidig ble flere satt på jobben med å ta imot telefonene fra publikum.

Geir Strand som er talsmann for familien, sier at det vil bli lett så lenge folk stiller opp og ønsker det.

- Vi har lett over enorme områder i Stor-Oslo, så vi får lett, du verden som vi får lett, sier Strand. Han erkjenner at innsatsen kan føles som å lete etter en nål i en høystakk.

- Men det er bedre å lete enn å ikke lete, det er det som er alternativet, sier Strand.

En gruppe frivillige i skolegården på Østensjø skole før de skal ut å lete etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne onsdag. Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til søndag. Foto: NTB scanpix