- Vi jobber med å finne Sigrid, og vi håper å finne henne i live, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Det er klart vi jobber for å finne henne i live. Ligger hun ute er tiden mer begrenset, men er hun holdt i fangenskap kan hun være i live lenger, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Hun ga fredag en kort status i etterforskningen, som fortsatt pågår med fullt trykk.

- Det gjør etterforskningen spesielt krevende at det er få konkrete spor å gå etter, slik at vi må holde veldig mange muligheter åpne, fortsetter hun.

Politiet kunne fredag konstatere at sokken som ble funnet ved barnehagen på Østensjø tilhører den savnede 16-åringen. Den andre sokken som er funnet, har ingen DNA-spor.

- Det er lite sannsynlig at den andre sokken tilhører Sigrid, fordi det er ikke funnet noe menneskelig DNA på den, sier Rohde til NTB.

Får ikke tilgang

Politiet har ennå ikke fått den tilgangen til Sigrids Facebook-profil som de ønsker.

Rohde opplyser at politiet fredag skrev en rettsanmodning som går tjenestevei til USA med tanke på videre innsyn i det politiet trenger.

- Vi har ikke passord og vi har ikke tilgang til å lese på hennes Facebook-side, sier Rohde.

Facebook har selv lest og anslått hva som er relevant og hva som ikke er relevant i saken.

- Vi har gitt politiet alt de har bedt om, innenfor de lover og regler som finnes, sier talsmann for Facebook i Norden, Jan Fredriksson, til NTB.

Dette er ikke godt nok for politiet.

- Det er ingen som ikke sitter tett på etterforskningen som kan vurdere hva som er relevant. Det kan være personer der som er tidligere straffedømt, eller stalkere – forfølgere – som bare politiet kan undersøke. Så vi har sendt rettsanmodningen og understreket hvor viktig det er i et nødrettsperspektiv å få direkte tilgang til kontoen, forklarer Rohde.

På Facebook er det opprettet en gruppe med over 3.500 medlemmer, som ber nettstedet gi politiet tilgang til Sigrids Facebook-profil.

Over tusen tips

Politiet har siden Sigrid forsvant natt til søndag fått inn mellom 1.000-1.100 tips.

- De gjelder alt fra ulike observasjoner og til hvem som har hatt fest i området. Det er mange bilførere og turgåere som har meldt seg, sier Rohde.

- Mange av disse følges opp fortløpende med vitneavhør. Men verken disse tipsene eller andre funn har brakt oss vesentlig videre, legger hun til.

Politiet har fremdeles ikke fått kontakt med førerne av de to bilene som er aktuelle i saken.

Leter videre

Mellom 80 og 100 frivillige har fredag søkt etter 16-åringen rundt Nøklevann i Østmarka. Og søket fortsetter også i helgen, forteller Bengt Eriksen, som koordinerer letearbeidet, til NTB.

- Enten det kommer 30 eller 300 skal vi ut og lete, sier han.

Fredag ettermiddag ble det planlagt søk på Holmen – mellom Oslo og Sandvika i Akershus – fra kl. 17.

-Jeg tenker at selv om det er et lite stykke utenfor Oslo, er det bare en kort kjøretur unna. Det er også en av de første øde veiene man kommer til. Derfor mener jeg det er en idé å lete i området, sier koordinator Frode Valland til NTB.

Han håper det kommer minst 30-40 personer for å lete i områdene fra Holmenskjæret til Konglungen.

– Vi har fått låne parkeringsplass og båtplass av Holmen Fjordhotell, det er oppmøte der klokken 17 for de som vil være med og lete, sier Valland.