Prioriterer bønn foran miljøvern

Miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) flytter miljøpenger fra Bellona til Kirken.

Saken oppdateres.

Kirkelige nettsider med bønn for miljøet er et av prosjektene som nå får støtte, melder Aftenposten.

I slutten av mars fikk den Den norske kirke 500.000 kroner fra Miljøverndepartementet til prosjektet «Grønne Menigheter». Omtrent samtidig fikk Bellona beskjed om at deres bevilgninger er kuttet med 200.000 til 700.000 kroner.

- Kirkens tenkning på miljøområdet er så spennende. Dette er for meg en politisk prioritering, sier Knut Arild Hareide til Aftenposten.

- Pengene skal brukes til konkrete ting i menighetene, som å utvikle miljøvennlige gravkranser som brytes lettere ned og jobbing med plener. Og de skal gå til holdningsskapende arbeid som skal få fram Kirkens grønne ansikt, forklarer KrF-statsråden.

Ifølge prosjektsøknaden skal det også brukes penger på videreutvikling og drift av Kirkens miljøhjemmesider. Disse sidene har et innhold som kanskje er litt fremmed for miljøbevegelsen. Blant annet lanseres en egen miljøbønn for meitemarkene: «Gud vi takker deg for nedbryterne, de blinde arbeiderne under jorden» og «Må Gud velsigne dere, små søstre og brødre i komposten, medlemmer i den underjordiske forsamlingen.»

- Jeg er opprørt, men vi har ingen venner i Miljøverndepartementet, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en kommentar. Ifølge Hauge har Bellona til sammen fått 1,75 millioner fra Miljøverndepartementet i løpet av de 19 årene de har eksistert.


 
        
            (Foto: KRISTIN RØDLAND)

  Foto: KRISTIN RØDLAND

På forsiden nå