Vurderer å granske Microsoft Norge

Oslo (NTB): Konkurransetilsynet vurderer å granske om Microsoft Norge bryter konkurranseloven. Med spesielle avtaler til norske skoler holdes konkurrenter unna nye generasjoner databrukere.

Saken oppdateres.

Dataselskapet Microsoft lager avtaler med skolene som i praksis stenger andre leverandører ute, melder NRK. Mange kommuner inngår avtalen på vegne av skolene sine, og dermed blir det vanskeligere for konkurrentene å slippe til.


Nå vil Konkurransetilsynet se nærmere på en av avtalene for å se om det er grunnlag for å granske Microsoft.


Skoleelever er svært viktige brukere for Microsoft. Selskapet har utviklet en spesiell skoleavtale som binder skolene til Microsoft for flere år om gangen.


- Har man monopol eller er en veldig stor aktør, så er man jo interessert i å opprettholde det hegemoniet som man har. I tillegg har det offentlige veldig stor makt i programvaremarkedet fordi det er en veldig stor kunde og kan stille krav, sier prosjektleder Christine Hafskjold i Teknologirådet.


Leder for en av Microsofts konkurrenter, Knut Yrvin i selskapet Skolelinux, mener avtalen mellom Microsoft og skolene må granskes. (©NTB)


På forsiden nå