Pip, pip: Vend deg mot Mekka

Oslo (NTB): Islamic Cultural Centre varsler norske muslimer med sms om når det er på tide å vende seg mot Mekka for å be.

Saken oppdateres.

- Det er enklere å være muslim, nå som det har kommet så mange hjelpemidler. Særlig ungdommer synes det er greit å få melding om bønnetidene på sms, sier informasjonssekretær Rizwar Ahmed ved Islamic Cultural Centre.


Muslimenes bønnetider forandrer seg fra dag til dag, ettersom når solen står opp. Men nå har det blitt lettere for norske muslimer å holde styr på når de skal vende seg mot den hellige by. For 1 krone får de dagens bønnetider rett inn på mobilen.


- Tidligere var det vanlig å ha en stokk midt i gården, og beregne bønnetidene ut fra hvordan skyggen falt. I moderne tid er stokken erstattet med en bok med detaljerte tabeller som forteller når man skal be, sier Ahmed.


Han tror sms-tjenesten vil gjøre det enda enklere å følge islams bønnereglene.


- Det er veldig praktisk. Når man er ute i naturen, for eksempel, er det ikke sikkert man har med seg boken med tabellene. Da er det bare å sende en melding, og bønnetidene tikker inn på mobilen, sier Ahmed. (©NTB)


På forsiden nå