Stoltenberg: - Gi utlendingene skikkelig lønn

Verdal (NTB): Regjeringen vil stoppe den sosiale dumpingen utenlandske arbeidstakere utsettes for, lovet statsminister Jens Stoltenberg i sin 1. mai-tale i Trøndelag.

Saken oppdateres.

Stoltenberg mener arbeidsinnvandring er viktig for norsk økonomi, men at de som kommer hit for å jobbe, skal ha skikkelig betalt.


- Vi kan ikke leve med at de som kommer hit for å gjøre en jobb, utnyttes gjennom lave lønninger og uforsvarlige arbeidsforhold. Vi sier ja til arbeidsinnvandring og nei til sosial dumping, sa Jens Stoltenberg.


For å hindre det som kalles sosial dumping, skal regjeringen legge fram en handlingsplan. Målet er blant annet å gi Arbeidstilsynet økte sanksjonsmuligheter og ryddigere forhold ved inn- og utleie av arbeidskraft.


- Dette vil være startskuddet for en langt mer offensiv politikk på dette området. Vi må ta ondet ved roten, ellers vil det i verste fall kunne true hele den norske arbeidslivsmodellen, understreker statsministeren.


LO-leder Gerd-Liv Valla, som holdt hovedtalen på Youngstorget i Oslo, sier hun er veldig glad for at handlingsplanen nå lanseres. (©NTB)


På forsiden nå