Per Magnus (29) ble årets unge bonde

Per Magnus Værdal (29) fra Inderøy i Nord-Trøndelag ble torsdag ettermiddag kåret til Årets unge bonde 2012.

Årets unge bonde 2012, Per Magnus Værdal (29) fra Inderøy, i sitt rette element. 

Saken oppdateres.

Kåringa fant sted på landbruksmessa Agroteknikk, som holdes på Norges Varemesse på Lillestrøm. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum sto for overrekkelsen.

Om lag 500 landbruksinteresserte yngre og eldre hadde troppet opp foran scenen på messa sitt Ungdomstorg for å få med seg kåringa av Årets unge bonde 2012.

Fem finalister

Til stede var også de andre fire finalistene i konkurransen, deriblant Anne Grete Røymo, sauebonde og fjellgårdskribent fra Sunndal.

Men melkebonden, grovfórprodusenten og gårdshotellbestyrer Per Magnus Værdal trakk altså det lengste strået.

Juryen bestående av representanter fra Norges Bygdeungdomslag, McDonald´s Norge AS, avisa Nationen, Felleskjøpet Agri og Universitetet for miljø- og biovitenskap, samt altså juryformann Slagsvold Vedum i spissen hadde følgende begrunnelse for sitt valg av vinneren Per Magnus Wærdal:

- Modig småbarnsfar

- Vinneren av Årets unge bonde 2012 er et sunt forbilde med et brennende engasjement for norsk landbruk. Som ung gårdbruker tar vinneren grep for å tilegne seg mer kunnskap om faget, også utover det som går på driften av gården. Vinneren er ambisiøs, modig og entusiastisk og har på få år utvidet driften og brukt betydelige ressurser på lokalmiljøet, sa landbruksminsiteren, før han fortsatte:

- Vinneren av Årets unge bonde 2012 er småbarnsfar, ambisiøs på landbrukets vegne og går ikke av veien for å formidle landbrukets kvaliteter til hjembygda, blant annet gjennom sitt eget gårdshotell som serverer lokal mat med høy kvalitet.

Nesten 200 forslag til hvem som skulle bli Årets unge bonde 2012 kom inn i nominasjonsperioden i oktober, og Værdal synes naturligvis det er gjevt å stå igjen på toppen.

Per Magnus Værdal får beviset på at han er Årets unge bonde 2012 av landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. 

Per Magnus Værdal får beviset på at han er Årets unge bonde 2012 av landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. 

Her er alle finalistene samlet.  

Her er alle finalistene samlet.  

På forsiden nå