Kåringa fant sted på landbruksmessaAgroteknikk, som holdes på Norges Varemesse på Lillestrøm. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum sto for overrekkelsen.

Om lag 500landbruksinteresserte yngre og eldre hadde troppet opp foran scenen på messasitt Ungdomstorg for å få med seg kåringa av Årets unge bonde 2012.

Fem finalister

Tilstede var også de andre fire finalistene i konkurransen, deriblant Anne GreteRøymo, sauebonde og fjellgårdskribent fra Sunndal.

Men melkebonden,grovfórprodusenten og gårdshotellbestyrer Per Magnus Værdal trakk altså detlengste strået.

Juryen bestående av representanter fra Norges Bygdeungdomslag,McDonald´s Norge AS, avisa Nationen, Felleskjøpet Agri og Universitetet formiljø- og biovitenskap, samt altså juryformann Slagsvold Vedum i spissen haddefølgende begrunnelse for sitt valg av vinneren Per Magnus Wærdal:

- Modig småbarnsfar

- Vinneren av Årets unge bonde 2012 er et sunt forbildemed et brennende engasjement for norsk landbruk. Som ung gårdbruker tarvinneren grep for å tilegne seg mer kunnskap om faget, også utover det som gårpå driften av gården. Vinneren er ambisiøs, modig og entusiastisk og har på fåår utvidet driften og brukt betydelige ressurser på lokalmiljøet, salandbruksminsiteren, før han fortsatte:

- Vinneren av Årets unge bonde 2012 ersmåbarnsfar, ambisiøs på landbrukets vegne og går ikke av veien for å formidlelandbrukets kvaliteter til hjembygda, blant annet gjennom sitt eget gårdshotellsom serverer lokal mat med høy kvalitet.

Nesten 200 forslag til hvem som skulle bliÅrets unge bonde 2012 kom inn i nominasjonsperioden i oktober, og Værdal synesnaturligvis det er gjevt å stå igjen på toppen.

Per Magnus Værdal får beviset på at han er Årets unge bonde 2012 av landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: OLE RAMSUS SÆLTHUN
Her er alle finalistene samlet. Foto: OLE RAMSUS SÆLTHUN