Tiltale mot to tidligere ledere i Norex Group

Oslo (NTB): Økokrim har tatt ut tiltale mot to tidligere ledere i investeringsselskapet Norex Group AS, som i 2002 ble slått konkurs med en gjeld på 883 millioner kroner.

Tidligere daglig leder og enestyre Kjell Gunnar Finstad (67) og tidligere økonomisjef Pål Terje Rullestad (46) er begge tiltalt for grov utroskap mot Norex Group AS og datterselskapet Havana AS, og brudd på verdipapirloven ved kursmanipulasjon i det børsnoterte selskapet Global Geo Services ASA (GGS). Begge er også tiltalt for brudd på regnskapsloven.


Tiltalen mot Finstad omfatter i tillegg brudd på straffelovens bestemmelse om kreditorbegunstigelse, og flere paragrafer i aksjeloven. I tiltalen omtales Finstad som hovedmann, og Rullestad som medvirker.


Strafferammen for grov utroskap - den alvorligste tiltaleposten - er inntil seks års fengsel.


Norex Group hadde over 30 datterselskaper og var fra 1998 blant annet eier av Ekebergrestauranten i Oslo. Norex Group var også hovedaksjonær i seismikkselskapet GGS.


Straffesaken skal behandles ved Oslo tingrett, men er ennå ikke berammet, opplyser politiadvokat Ragnvald Brekke i Økokrim til NTB. (©NTB)