Rolfsen Venstre-topp

Ikke uventet har nominasjonskomiteen i Venstre satt Monica Rolfsen øverst på sitt listeforslag som det skal tas endelig stilling om to uker.

Saken oppdateres.

Rolfsen får dermed den viktige oppgaven å ta opp arven etter Thorbjørn Bratt som har klart å skape mye oppmerksomhet om Venstre i Trondheim de siste årene. En måling Adresseavisens politiske redaksjon gjorde etter siste kommunevalg viste at Venstre fikk den klart bredeste dekningen i valgkampen, partistørrelsen tatt i betraktning.

Men Rolfsen har som menig bystyremedlem også klart å komme i fokus, blant annet gjennom sine initiativ for å stenge Torvet og Gamle Bybro for biltrafikk, forslag som ikke har falt i like god jord over alt.

Den 36 år gamle seniorforskeren og småbarnsmoren ble straks favoritt til tetplasseringen da hun varslet at hun gikk inn for en ny periode, samtidig som Bratt meldte at han tar farvel med politikken ved periodens utløp høsten 2003.

Fem kumulerte

Nominasjonskomiteen i Venstre innstiller fem kandidater på kumulert plass. I tillegg til Rolfsen er det disse: Brynjulf Moe (39), direksjonssekretær; Fredrik Carstens (22), student; Jeanine Lilleng (26), stipendiat og Endre Jo Reite (27), siv.ing.

Ifølge komiteen selv legges det med disse navnene opp til et betydelig generasjonsskifte. Borte er både Bratt, Turid Skaar og Jon Gunnes. Sistnevnte sa nei på tross av hard pågang fra komiteen.

Venstre har i siste periode hatt tre representanter i Trondheim bystyre. I perioden 1992-95 satt bare to Venstre-representanter i forsamlingen, partiets dårligste representasjon noensinne. Vi må helt tilbake til første verdenskrig for å finne et markert større antall Venstre-representanter i bystyret. Ved valget i 1913 fikk Venstre inn ti representanter. Senere har det stort sett variert mellom tre og fem.

På ukumulert plass har nominasjonskomiteen plassert disse: Elisabeth Paulsen, Håvard Aarnseth, Synnøve Torgersen, Ivar Munch Clausen, Elsa Reiersen, Pål Thonstad Sandvik, Torild Hafstad, Erling Moe, Hanne Rølland og Terje Norddal.

Venstres nominasjonsmøte 9. desember tar endelig stilling til listeforslaget.

Favoritt: Monica Rolfsen topper Trondheim venstres liste-forslag. 

Favoritt: Monica Rolfsen topper Trondheim venstres liste-forslag. 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå