Miljøorganisasjonene har store forhåpninger til den nye olje- og energiministeren Tord Lien. Håpet er at Frp-statsråden satser mer på fornybar energi.

- Jeg har et veldig godt inntrykk av Lien og er fornøyd med at han tar over Olje- og energidepartementet. Han er en av de beste vi kunne fått, sier daglig leder Anders Bjartnes i Norsk Klimastiftelse til Aftenbladet.

Bjartnes sier den ferske Frp-statsråden har vist stor interesse for den fornybare delen av energipolitikken og har bred kunnskap. Han peker på at Lien også kjenner den fornybare sektoren fra arbeidslivet.

Også Kari Elisabeth Kaski, nestleder i miljøstiftelsen Zero Norge, er optimistisk til å ha Lien ved roret i Olje- og energidepartementet.

- Vi er veldig entusiastiske over å få en minister som har vært innom fornybarsektoren og kjenner energibransjen godt. Dette er kanskje den viktigste statsrådposten for miljøet, og i hvert fall når det gjelder å få til den nødvendige omstillingen i norsk energisektor, sier Kaski.

Også Greenpeace-leder Truls Gullowsen er fornøyd.

- Jeg opplever at Lien har stor kunnskap på fornybarsiden, og han har tidligere sagt mye om behovet for å satse på fornybar energi. Jeg forventer at han ser utfordringene oljenæringen skaper for øvrig norsk industri, og at han kan jobbe for å redusere oljeavhengigheten.

Natur og Ungdom har skyhøye forventninger til Lien, mens leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet ikke hopper i taket av entusiasme.

Les mer om Tord Liens første dag på kontoret i Adresseavisen torsdag.