- Flere vil stoppe Sandberg-bok

Siv Jensen har ingen planer om å lese boka.

Per Sandberg har trukket seg som nestleder i Fremskrittspartiet, men kommer til å prege overskriftene også i tida framover.  

Saken oppdateres.

Forlegger Arve Juritzen er blitt kontaktet av folk som vil stoppe Per Sandbergs bok «Mot min vilje. Oppklaringen av et politisk liv». Siv Jensen har ingen planer om å lese boka.

Sandberg har vært en av Fremskrittspartiets framtredende politikerne de siste årene. Han er inne i sin femte periode på Stortinget, og har vært en omdiskutert skikkelse i det politiske Norge.

Mandag slapp han imidlertid nyheten om at han gir seg som partiets nestleder, kort tid etter at han takket nei til å gå inn i regjering. Samtidig er han snart aktuell med en bok om sitt politiske liv.

- På trygg juridisk grunn

Boka, med det pirrende navnet «Mot min vilje. Oppklaringen av et politisk liv», har ifølge flere medier spredt frykt internt i Frp. Det er ventet at boka vil inneholde kritikk av måten partiledelsen har håndtert enkeltsaker på.

Mandag kveld melder også VG at forlegger Arve Juritzen er blitt kontaktet av personer som ønsker å stoppe utgivelsen av boka.

- Det er personer som ikke vil at boka kommer nå, men det er ingen som har tatt den til retten, sier Juritzen til VG.

Boka, som er ventet i midten av november, er resultat av flere års arbeid. VG skriver at flere skal ha reagert da de leste utdrag som omhandlet dem selv. Juritzen sier han føler de er på trygg juridisk grunn.

- Hans bok, det får han stå for

En av dem som har jobbet tettest på Sandberg, hans egen partileder Siv Jensen, sier rett ut til NRK at hun ikke ønsker å lese boka.

- Nei, det har jeg rett og slett ikke tenkt til å gjøre. Dette er hans bok, det får han stå for, sier hun.

Sandberg sa mandag at det var en lang prosess som førte fram til beslutningen om å gå av som nestleder.

- Vi har hatt flere familieråd, vurdert fram og tilbake. Jeg har vurdert de belastningene jeg har vært utsatt for de siste åra, og beslutningen om å trekke meg som nestleder kommer etter en totalvurdering, sier han til Dagbladet.

Siv Jensen sendte like etter ut en pressemelding om at hun har respekt for avgjørelsen hans, og at hun er glad for at Sandberg vil fortsette å jobbe for partiet fra Stortinget.

På forsiden nå