Mange ønsker en mer aktiv jul

Nordmenn får dårlig samvittighet etter ribbespising.

37 prosent av nordmenn sier de gjerne skulle vært mer aktive i juletiden, ifølge en ny undersøkelse utført av Norstat.  

Saken oppdateres.

Over en av tre skulle gjerne vært mer aktive i juletiden. Her er tipsene for å komme i aktivitet 2. juledag.

– Julemat og kos er herlig, men mange ønsker seg et aktivt avbrekk i julehøytiden. Det er positivt for helsa og du får familien i aktivitet. 2. juledag er dagen du tar med deg en venn eller familien ut, sier Lars Erik Mørk i Aktivitetsalliansen.

En av tre har dårlig samvittighet

37 prosent av nordmenn sier de gjerne skulle vært mer aktive i juletiden, ifølge en ny undersøkelse utført av Norstat. 33 prosent har dårlig samvittighet fordi de ikke er nok fysisk aktive, og 26 prosent sier de sitter mer stille i jula enn ellers i året.

Aktivitetsalliansen har derfor utropt 2. juledag til julens offisielle aktivitetsdag, og ifølge Mørk trenger ikke terskelen være høy for å få beveget seg litt.

– Finn de små tingene i ferien som kan få opp dampen litt. Det er ikke så nøye hva det er, så lenge du har lyst til å gjøre det. Det skal ikke være press eller stress, sier han.

Fem aktivitetstips

For deg som ønsker å være litt mer aktiv 2. juledag har Aktivitetsalliansen følgene fem tips:

Bruk transportetappen som trening. Utnytt reiseveien til juleselskapet og andre aktiviteter til å bevege deg.

Skaff utstyret du trenger til å utnytte hverdagen. Med brodder til skoene og piggdekk til sykkelen blir det enklere å komme seg fort fram.

Ha realistiske ambisjoner. En halvtime på treningssenteret, turstien eller i skisporet er bedre enn ingen aktivitet.

Utnytt julefesten. Dansing er en utmerket aktivitet, og formen dagen derpå blir bedre hvis du tilbringer kvelden på dansegulvet i stedet for i bardisken.

Bruk julestria som aktivitet. Vask gulvet i dobbelt tempo, elt kakedeigen for hånd og velg den ytterste ringen rundt juletreet.

På forsiden nå