KrF vil slåss for å beholde forbud mot sexkjøp

Forbudet mot å kjøpe sex er en prestisjesak for Kristelig Folkeparti, mener leder Knut Arild Hareide. Han vil kjempe mot regjeringen for å hindre at det atter en gang blir lovlig å kjøpe sex.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier forbud mot sexkjøp er en prestisjesak i hans parti. 

Saken oppdateres.

– Vi var det partiet som først hadde programfestet sexkjøpsloven. Dette er en sak vi har jobbet mye med, og det ligger mye prestisje i den for KrF, sier Hareide til Klassekampen.

Han legger til at regjeringen riktignok ikke har sagt hva den ønsker å gjøre med dagens forbud mot sexkjøp, men Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre har i sine partiprogrammer sagt at de vil fjerne forbudet. De tre partiene har sammen med KrF kun blitt enige om å evaluere loven. Når evalueringen skal gjennomføres, tror Hareide at folkemeningen vil ha effekt på hva regjeringen kommer til å bestemme seg for.

– Disse partiene var også imot røykeloven, som i dag står fjellstøtt i det norske folk. Her kan man ikke bare se på partiprogrammene og regne seg fram til resultatet. Man må ta inn over seg realitetene, sier Hareide.

Det blir imidlertid vanskelig for KrF å kjempe for å beholde forbudet, medgir Hareide, men han er optimist.

– Jeg tror vi skal greie det, fordi vi har så sterk støtte fra folket. Og for hver dag som går, blir det vanskeligere å fjerne loven, sier han.

En måling som Sentio har gjennomført for Klassekampen, viser at et flertall av befolkningen ønsker å beholde dagens forbud mot sexkjøp. 

På forsiden nå