Jensen sier veiutbygging i Norge er første prioritet

Oslo (NTB): Selv om oljefondet skulle investere i infrastruktur i utlandet, understreker Frp-leder og finansminister Siv Jensen at veiutbygging i Norge er prioritet nummer én.

Saken oppdateres.

– Ja, det skal det ikke herske noen tvil om. Vi satser først og fremst på å få opp veiinvesteringene i Norge. Hva Statens Pensjonsfond utland (SPU) skal investere i i fremtiden, må vi bruke lang tid på å utrede, sier Jensen til VG.

Lørdag sa SPU-sjef Yngve Slyngstad og Norges Bank-sjef Øystein Olsen til samme avis at det neste området oljefondet ligger an til å gå inn i, er investeringer i veier, jernbane og flyplasser i utlandet.

Olsen la ikke skjul på at han regner med at dette vil vekke debatt i Norge, ettersom mange mener en større del av oljepengene burde brukes på investeringer i veier og infrastruktur her hjemme.

Siv Jensen understreker at det ikke er nytt at man for å spre risiko ser på muligheten for å utvide formålene oljefondet skal investere i. Hun understreker samtidig at et infrastrukturfond er i ferd med å bygges opp, blant annet med penger fra oljefondet.

– Det er oppe i 30 milliarder kroner allerede og skal etter hvert opp i 100 milliarder kroner, sier hun. (©NTB)

På forsiden nå