Enoksen går av, Haga tar over

Odd Roger Enoksen (53) går av som olje- og energiminister og blir etter det NRK erfarer erstattet av kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. Inn for henne kommer Magnhild Meltveit Kleppa.

Saken oppdateres.

Odd Roger Enoksen er blant annet blitt kritisert for å ha satset for lite på fornybar energi. Det skal ifølge NRK være hensynet til familien som gjør at han vil trekke seg.

Olje- og energidepartemenet ville fredag morgen ikke si noe om saken og hadde ikke planlagt noen pressekonferanse i løpet av dagen.

Langpendler

Odd Roger Enoksen, som er fra Andøy kommune i Nordland, ble hentet til Stoltenbergs andre regjering fra jobben som administrerende direktør ved Andøya rakettskytefelt i 2005. Han var tidligere kommunalminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering, samtidig som han var leder for Senterpartiet.

Dagens senterpartileder, 47 år gamle Åslaug Haga fra Ås i Akershus, får som oppgave å få på plass et nytt industrivennlig kraftregime og CO2-rensing av gasskraftverk.

Erfaren

Det er en svært erfaren politiker som etter det NRK erfarer overtar etter Haga. Magnhild Meltveit Kleppa (58) fra Fister i Rogaland ble valgt inn på Stortinget i 1993. Hun var sosial- og helseminister i den første Bondevik-regjeringen fra 1997 til 2000.

Det skal ikke være planlagt flere statsrådsskifter i denne omgang, men det er ventet at også SV vil vurdere utskiftninger etter det dårlige lokalvalget partiet gjorde.

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

På forsiden nå