- Jeg stiller som 1. nestleder

OSLO: Ola Borten Moe vil ta kampen mot flertallet i valgkomiteen som vil ha Anne Beathe Tvinnereim som ny første nestleder i Senterpartiet.

Saken oppdateres.

Et flertall i valgkomiteen til Senterpartiet vil etter det Adresseavisen erfarer ha Anne Beathe Tvinnereim som ny første nestleder, mens et mindretall holder fast på at den sittende, første nestlederen Ola Borten Moe skal gjenvelges.

Ola Borten Moe avviser overfor Adresseavisen at han uten videre eventuelt kan flyttes ned til vervet som andre nestleder.

- Jeg stiller som 1. nestleder, skriver Borten Moe i en tekstmedling til Adresseavisen.

Tror på flertall likevel

Borten Moes tilhengere har på ingen måte gitt opp kampen om å få sin mann på plass som fortsatt 1. nestleder i Senterpartiet.

LES OGSÅ: Klar for kampvotering

- En delt innstilling til disfavør for Ola var ventet, slik valgkomiteen er satt sammen. Landsmøtet har en helt annen og bredere ammensetning, og der er det ganske sikkert flertall for Ola, sier en partikilde til Adresseavisen.

Ola Borten Moes hjemfylke kommer ikke under noen omstendighet til å trekke sitt forslag om at Borten Moe gjenvelges som første nestleder i Senterpartiet.

- Vi opprettholder Borten Moe som først nestleder. Mandatet fra vårt fylkesårsmøte var klokkeklart. Også de svært mange henvendelsene i fra ellers i landet tilsier dette, sier fylkesleder Jarle Martin Gundersen i Sør-Trøndelag Sp.

Trekker seg ikke Ola Borten Moes hjemfylke kommer ikke under noen omstendighet til å trekke sitt forslag om at Borten Moe gjenvelges som første nestleder i Senterpartiet.

På forsiden nå