Inga Marte Thorkildsen skulle være hovedtaler på arrangementene til SV i Bergen og på Askøy 1. mai. Det blir det ingenting av.

Den 37 år gamle småbarnsmoren tok rett og slett feil av flytidene og kom aldri lenger enn til flyplassen.

- Kombinasjonen av at jeg ikke får sove på nattog og at jeg sto på Gardermoen med en 4-åring som ikke har sett noe særlig til mammaen sin i det siste, gjorde at jeg ikke kom meg over, sier hun til  BT.

Går glipp av sol i Bergen

Thorkildsen er tidligere barneminister. Hun har vært nestleder i SV de to siste årene. Hun satt på Stortinget fra 2001 til 2013, men ble ikke gjenvalgt i fjor.

- Det finnes heldigvis flinke folk i Hordaland SV som jeg vet vil engasjere og inspirere. Det sto ikke på været i alle fall! sier Thorkildsen.

Yr.no spår sol i Bergen stort sett hele torsdag, med temperaturer rundt ti grader fra klokken 12 og utover.

SV-toppen kaller flybommerten flau og idiotisk. I sosiale medier tar hun enda hardere i og karakteriserer episoden som «et av mine flaueste øyeblikk». Unntaket er da hun klarte å utløse en voldsalarm to ganger på fem minutter som statsråd.

- Jeg er forferdelig, forferdelig lei meg, skriver hun.

Får støtte

- Enten snakker vi om etterdønning etter statsrådstiden hvor evnen til å transportere seg selv etter hvert settes på harde prøver, ellers så skyldes det rett og slett stress, skriver Thorkildsen på Facebook.

Hun skulle ifølge programmet tale på 1. mai-arrangementet i Folkets Hus på Askøy klokken 11, etter en markering ved Utøya-minnesmerket på Kleppestø. Så skulle hun videre til Bergen SVs lunsj i Logen teater klokken 12.

På profilsiden på Facebook vanker det støtte, og noen har også tilbudt seg å kjøre henne over fjellet.

- Jeg gratulerer alle med dagen og håper det blir mange mennesker og stort trøkk, sier hun.

BEKLAGET: Inga Marte Thorkildsen har nesten 10.000 følgere på Facebook. «Du er velkommen til Askøy når som helst. Vi får ta det til gode», skriver en av dem.FOTO: Foto: Skjermdump fra Facebook