–Regjeringen jobber nå med en rekke tiltak som skal redusere bomsatsene. Vi skal redusere dagens titalls bommer til et fåtall. Vi arbeider med en rentekompensasjonsordning som skal gi mer vei og lavere finansieringskostander. Det skal gå mer penger til asfalt og mindre til renter. Dette vil ble en kjempereform for bomsektoren som ingen andre enn Frp kunne fått gjennomslag for, sa Jensen i sin landsmøtetale på Gardermoen i dag. Den første etter at Frp er kommet i regjering.

–Dette viser at vi ikke bare endrer tapeten, vi endrer grunnmuren.

Før Frp kom i regjering varslet nemlig nestleder Per Sandberg at Frp skulle rive av tapeten i Finansdepartementet og fylle det med IKEA-møbler.

Ikke tapet, grunnmur

–Mange som besøker meg gjør litt narr av denne bemerkningen Per kom med før valget. Det er jo ikke helt slik vi jobber i departementet. Dessuten er det ikke tapet i Finansdepartementet. Jeg er helt enig med Per, det er jeg veldig ofte. Men det er ikke tapeten vi skal gjøre noe med, det er hele grunnmuren. Det er de grunnleggende tingene vi skal forandre - systemene, sa Jensen.

I talen til landsmøtet poengterte Siv Jensen at det er Ap som er Frps hovedmotstander.

Angrep Ap-representanter

Hun gikk til angrep på den rødgrønne regjeringen, men på Ap og enkeltpolitikere der spesielt:

– Vi setter en ny kurs for den naive innvandringspolitikken som har vært ført av Martin Kolberg og Helga Pedersen, sa hun og viste til at den rødgrønne regjeringen «i åtte år satt og snakket om tiltak».

– Jonas ledet et integreringsutvalg. Der var det til og med gode forslag, som ikke ble gjennomført. Det er fint at Jonas nå bekrefter at han aldri har vært opptatt av en streng innvandringspolitikk. Det Ap har stått for er en naiv innvandringpolitikk, og en elendig integreringspolitikk. Vi må rydde opp i den situasjonen. Vi skal være glad vi har to som styrer denne politikken nå, Anders (Anundsen) og Solveig (Horne). Anders sørger for uttransportering av kriminielle. Og Solveig sørger for at integrering av mennesker med lovlig opphold er godt i gang, framholdt Jensen.

– Før valget sa jeg vi skulle være ærlig på tap, og skryte av seirene, understreket Jensen.

Ingen tap

Men i talen var det ikke mulig å øye på tapene. Skrytelista var imidlertid veldig lang. Den nye regjeringen har ifølge Jensen sørget for økt lokalt selvstyre, senket rapporteringskrav til sykehusene, redusert skjemaveldet, jobber for å lovfeste rett til eldreomsorg, og lovfester brukerstyrt personlig assistent for funksjonshemmede.

Jensen var også tydelig på at alle andre har tatt feil, og at de hver eneste dag beviser at alle spådommer er gjort til skamme. «Alle» i denne sammenhengen var særlig avisredaktører, professorer og andre opinionsledere og bedrevitere.

– Vi har bevist at det umulige er mulig. At vi kan lede økonomi, landbruk, likestilling, olje, justis og arbeidsliv på en fornuftig måte, som gir folk økt frihet. Men det vil bli tøffere for hver dag som går.

–Selv om Frp nå er et regjeringsparti, skal vi aldri miste vår identitet. Vi skal fremdeles steke vafler og dele ut epler på stand. Vi er de samme hjertene som bryr oss om folk, forsikret Jensen og lovet at fra nå av er det Frp som skal forme Norge.