Islamsk Råd vil ikke kommentere dødsstraff for homofile

Oslo (NTB-Åshild Langved): Ap-politiker og nestleder i Islamsk Råd avviste ikke dødsstraff for homofile i en debatt om homofili og islam onsdag. Heller ikke Islamsk Råd har noen kommentar til dødsstraff for homofile.

Saken oppdateres.

Under en debatt i regi av studentforeningen «Skeivt forum» onsdag kveld, sa nestleder Asghar Ali i Islamsk Råd og styremedlem i Oslo Arbeidersamfunn indirekte at han ikke avviser dødsstraff for homofile, skriver Østkantavisa.


«De er sjiamuslimer. Jeg vil ikke ta stilling til det, for jeg vet ikke hva de begrunner disse lovene med.»


Leder Senaid Kobilica i Islamsk Råd, en paraplyorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge, ønsker ikke å kommentere Alis uttalelser eller spørsmålet om de tar avstand fra dødsstraff av homofile.


– Av prinsipielle grunner ønsker vi ikke å kommentere hva Iran gjør. Vi holder til i Europa. For det andre jobber Islamsk Råd med de homofiles sak, men jeg ønsker ikke å kommentere om vi er imot dødsstraff, sier Kobilica til NTB.


– Det er svært alvorlig at en sosialdemokrat ikke tar kompromissløs avstand fra dødsstraff for homofile. Jeg er overrasket over hans uttalelser, sier Khan til NTB.


Hun mener Asghar Ali burde revurdere sitt styreverv i Oslo Arbeidersamfunn på bakgrunn av uttalelsen, og oppfordrer Islamsk Råd til å ha en åpen debatt om denne saken.


– Islamsk Råd er trendsettere for hvordan man framstiller islam i Norge. Da er det svært beklagelig at Rådet ikke representerer holdningene til flertallets muslimer, mener Khan.


Leder Torbjørn Røe Isaksen i Unge Høyre mener Ali skylder folk en unnskyldning.


– Dette er en fornærmelse mot alle oss som har homofile venner, bekjente eller familiemedlemmer, skriver Røe Isaksen i en pressemelding.


Det lyktes ikke NTB å få kontakt med Asghar Ali torsdag ettermiddag. (©NTB)

På forsiden nå