Ryddingen i gang igjen på Hjerkinn

Forsvarets to medarbeidere som satt i helikopteret som styrtet tirsdag, deltok da eksplosivryddingen ble gjenopptatt torsdag.

Etter ulykken ble ryddingen på Hjerkinn stanset. Men torsdag morgen ble arbeidet gjenopptatt.  Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

Det forteller avisa GD.

Med et nytt helikopter fra Pegasus er ryddingen i det nedlagte skytefeltet gjenopptatt.

Småskader

– Vi sjekket ut mannskapene på forhånd. Alle ble klarert for nytt oppdrag, sier regionsjef i Forsvarsbygg, Per Anders Bakke til avisa.

De to slapp unna helikopterstyrten med små rift og kuttskader.

Etter ulykken tirsdag ble alt arbeid i skytefeltet stoppet. Også onsdag lå arbeidet stille. 

Forsvarsbygg har de siste årene jobbet med å tilbakeføre det militære skytefeltet til naturområde. Det var i forbindelse med rutinemessig rekognosering av skytefeltet tirsdag at helikopterulykken skjedde.

Blir naturområde

- Dette er en helikoptertur vi tar flere ganger om dagen i ryddesesongen, sa regionsjef Per Anders Bakke ved Forsvarsbygg til adressa.no tirsdag.

Helikopteret blir benyttet for å sikre at det ikke er fjellturister, villrein eller moskus i områdene som skal ryddes for eksplosiver.

Det er et 165 kvadratkilometer i et 85 år gammelt skytefelt som nå omgjøres til verneområde. Hver sommer fra april/mai til september/oktober er store ressurser i sving for å rydde området.

Forsvaret har avtale med Pegasus. Dette bildet ble imidlertid tatt da representanter for selskapet kom til Hjerkinn etter ulykken. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Forsvaret har avtale med Pegasus. Dette bildet ble imidlertid tatt da representanter for selskapet kom til Hjerkinn etter ulykken.  Foto: Richard Sagen

På forsiden nå