Togstans etter brann på Oslo S

Ta bilen eller jobb hjemmefra, lyder oppfordringen fra NSB. 80.000 pendlere rammes av togstansen etter en brann på Oslo S natt til onsdag.

Saken oppdateres.

– I øyeblikket har vi klart å mobilisere 20 busser. Det sier seg selv at det ikke holder når 80.000 mennesker skal reise inn til Oslo, sier informasjonssjef Preben Colstrup til NTB onsdag morgen.

Full stans

Ved 4.30-tiden var det uklart om det i det hele tatt kom til å gå tog onsdag morgen inn til Oslo fra Hamar, Halden, Drammen, Spikkestad, Kongsvinger, Mysen eller Gjøvik.

– Vi oppfordrer så mange som mulig til å fylle opp bilene. Og de som har mulighet, bør jobbe hjemmefra onsdag. For veldig mye tid kommer til å gå med på å vente på en buss som i beste fall kommer altfor sent, sier Colstrup.

– Det er umulig å si når trafikken kommer i gang igjen, legger han til.

Brannen har foreløpig ikke medført noen problemer for togtrafikken i Midt-Norge.

Nattoget fra Oslo er på rute, og det er ikke kommet noen meldinger om problemer for nattoget sørover.

Brann i kabel

Problemene startet med en kortslutning i en kabel på Oslo S ved midnatt. Røyken spredte seg via ventilasjonsanlegget og hele Oslo S, inkludert togledersentralen, ble evakuert. Dermed ble også all togtrafikken på Østlandet rammet.

– Stansen varte så lenge at vi ikke klarer å være på plass med alle tog når morgenrushet starter onsdag, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Ingen normal dag

Colstrup understreker at NSB beklager overfor sine reisende.

– Dette vil ikke på noen måte bli noen normal dag. Vi gjør alt vi kan for å skaffe flere busser, men i øyeblikket ser det mørkt ut, legger han til.

Brannen ble meldt slukket ved 2.30-tiden.

Ifølge operasjonsleder Olav Erdal i Oslo politidistrikt foregikk evakueringen av stasjonsområdet uten spesiell dramatikk.

– Det skal ha vært røyklukt, men ikke synlig røyk inne på stasjonsområdet, sier Erdal til NTB.

På forsiden nå