For at du og jeg skal vite hva politiet rundt om i landet driver med har stadig flere politidistrikt våget seg ut på mikrobloggetjenesten Twitter.

Der deler de smått og stort fra sin politihverdag. De fleste meldingene fra politiet er korte, konsise og veldig seriøse. Men innimellom slår operasjonslederne til med noen direkte underholdende meldinger. I Oslo har det kommet så mange at det har blitt en egen bok.

Adressa.no har tidligere omtalt operasjonsleder Ebbe Kimos melding om nødslaktebilen som kunne fikse biffen selv etter å ha kjørt på et rådyr.

Vil være interessante

- Vi må jo prøve å gjøre oss selv interessante. Natt til lørdag er det ikke alltid så mye annet å skrive om enn fyll og vold. Alt annet som har skjedd i natt kunne nesten blitt oppsummert i én tweet. Men så får man plutselig en slik hendelse i fanget. Jeg håper folk ser humoren i det, sa Kimo da.

Del din favoritt-tweet i kommentarfeltet under saken.

De mest populære

Nå har adressa.no gått litt mer vitenskapelig til verks. Ved hjelp av verktøyet mytoptweet.com har vi gått gjennom de 3200 siste meldingene til hvert politidistrikt. Verktøyet viser oss hvilke meldinger som er mest retweeted.

Vi har hoppet over meldinger som omhandler alvorlige kriminelle forhold, og har fokusert på de som kan lette litt på humøret. Her er de mest populære twitter-meldingene basert på retweets:

Sør-Trøndelag:

Midtre Hålogaland:

Agder:

Troms:

Sunnmøre:

Politiet i Oslo har sågar vunnet pris for sitt Twitter-arbeid. I 2013 fikk de prisen årets tweet for denne meldingen:

Del din favoritt-tweet i kommentarfeltet under saken.