– Vi jobber nå med å identifisere den omkomne og varsle pårørende. Den avdøde vil bli sendt til obduksjon, opplyser politiet i Finnmark.

Politiet ble varslet om brannen klokka 17.04 tirsdag ettermiddag.

– Brannen er nå slukket og brannvesenet er på stedet for å kontrollere at brannen ikke blusser opp igjen. Politiet er i gang med å etterforske brannårsaken og det er for tidlig å si noe om den, men det kan se ut som om brannen har startet på rommet der den avdøde ble funnet, sier operasjonsleder John Kåre Olsen i Finnmark politidistrikt.

33 beboere

Det var til sammen 33 beboere på institusjonen da brannen brøt ut. Politiet varslet fort at det var gjennomført evakuering på stedet.

– Nå skal etterforskningen gå i gang, og vi håper å kunne skaffe oss et bilde om hva som har skjedd og hvorfor det tok til å brenne, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at de ikke har ytterligere informasjon å gi på nåværende tidspunkt.

Satt krisestab

Nettavisa iFinnmark skriver at kommunen har satt krisestab etter brannen på helseinstitusjonen. Ordfører Aina Borch forteller at personalet på institusjonen og kommunens psykososiale kriseteam er satt i arbeid.

– De er i full sving med å håndtere beboere, ansatte og pårørende. Apparatet vårt er i full gang, sier Borch.

Det jobbes også med å finne alternativt bosted for beboerne hvis det blir behov for det.

– Vi har fått melding om at en del av bygget er ubeboelig. Vi har ikke helt oversikt over antallet ennå, men vi jobber på helse for å se hva man vi har internt, men også kartlegge hva vi kan få tak i bosteder ute, forklarer Borch.