Kravene innebærer blant annet at alle flyktninger må tjene over 305.200 kroner for å kunne søke om familiegjenforening, i tillegg til krav om fire års arbeid og utdanning i Norge. Svært mange av de bosatte flyktningene i Norge oppfyller ikke disse kravene, viser beregninger utført av Stortingets utredningsseksjon etter spørsmål fra SV, skriver Aftenposten.

I 2014 hadde 64 prosent av alle bosatte flyktningene i Norge, lavere inntekt enn 305.200 kroner. 82 prosent av de med fire års botid i landet, har lavere inntekt enn 305.200 kroner. 74 prosent av de med fem års botid tjener under denne grensen.

– Det er det alvorligste angrep på familien som noen regjering har foretatt seg på veldig mange år, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV).

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson Helga Pedersen forutsetter at regjeringen tar hensyn til den kunnskapen som er kommet fram i høringsrunden.

– Det er grunn til å spørre om et krav om det foreslåtte lønnstrinnet er det riktige, ikke minst fordi regjeringen kutter i språkopplæring i mottakene, underfinansierer kommunenes integreringsarbeid og somler med å følge opp tiltakene i integreringsforliket, skriver hun i en epost.