Jenta som ble funnet død på gangstien ved jernbanelinja på Varhaug natt til mandag heter Sunniva Ødegård og er fra Varhaug. Hun ble 13 år, melder Aftenposten.

Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag. Politiet tror hun kan ha blitt drept og etterforsker for fullt. Foto: Politiet

Jenta ble funnet etter at faren meldte henne savnet søndag kveld. Det holder åpen kirke i Varhaug kyrkje klokka 19 mandag kveld.

Tror hun ble drept

Herdis Traa, mediekontakt for påtale ved Sør-Vest politidistrikt, sier til Stavanger Aftenblad at jenta var død da hun ble funnet. En voksen person fant henne på en sti, på Varhaug, klokken 03.10 natt til mandag.

– Vår hovedteori er at vi står overfor et drap, men vi holder også andre muligheter åpne, sier Traa.

Kripos er på plass på Varhaug, men det er foreløpig ingenting nytt i saken.

Politiet har gjennomført avhør mandag, blant annet av mindreårige på barnehuset i Stavanger.

Dødsårsaken ikke kjent

- Som en del av etterforskningen vil politiet kartlegge bevegelser i området. Derfor anbefaler vi alle som har vært ute søndag kveld og natt til mandag å notere ned når de var ute, hva de hadde på seg, hvem de var sammen med, eventuelle kjøretøy eller andre opplysninger. Slik at det blir lettere for folk å huske detaljer hvis politiet senere ber om informasjon, sier Bjørn Kåre Dahl, leder av personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet sperret mandag morgen av et stort område med en radius på flere hundre meter rundt funnstedet.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet på en gangsti nær hjemmet sitt natt til mandag. Marius Foto: Marius Vervik

– Dødsårsaken er ikke kjent, og jenta vil bli obdusert så snart det lag seg gjøre, sier Bjørn Kåre Dahl.

- Hvilke etterforskningsskritt tar politiet nå?

- Politiet er tidlig i etterforskningen, og foretar avhør og rundspørring i området. Vi ønsker å kartlegge den døde jentas siste bevegelser, både hva som har skjedd og når det har skjedd. Vi har et funnsted, men vi vet ikke om det var her hun ble drept, hvis det er det som har skjedd, sier Dahl.

Ingen mistenkte

Han understreker at politiet har ingen mistenkte i saken.

- Vi vet ikke hvem som har gjort dette, sa han tidligere i dag.

Politiet ønsker også tips fra vitner som kan ha sett eller hørt noe som de har reagert på. Observasjon av biler og/eller personer på eller i nærheten av stedet der jenta ble funnet eller lyder kan være interessante for politiet, sier Bjørn Kåre Dahl.

Dette gjelder spesielt i tidsrommet mellom klokken 23.00 søndag kveld og klokken 03.00 natt til mandag.

Som en del av etterforskningen ønsker vi også å kartlegge bevegelser i området. Personer som var til fots eller i bil eller tok seg frem på annen måte i dette området, bes om å notere seg hvor de var, når de var der og ha de hadde på seg, og gjerne knyttet opp mot en telefonlogg. Da er det lettere å huske, sier Dahl.

Her kan du tipse politiet:

– Politiet utelukker ingen ting i denne saken, sier operasjonslederen som oppfordrer vitner som kan ha sett eller hørt noe de har lagt merke til eller som de har reagert på om å ta kontakt på dette telefonnummeret: 51 89 94 27.

Tips kan også sende hit: tips-rogaland@politiet.no