MF Fosen gikk ifølge politiet i Hordaland på grunn cirka 200 meter fra ferjeleiet på Hatvik i Os kommune i Hordaland.

Det er fremdeles uvisst hva som var årsaken til at ferja grunnstøtte lørdag.

Ferja er eid av trafikkselskapet Fosen Namsos Sjø og ble bygd ved Fosen Mekaniske Verksted i Rissa. Ferja var ferdig i mai 1989. Ferja går i sambandet mellom Hatvik i Os kommune og Venjaneset i Fusa kommune.

- Ingen ble skadd i grunnstøtingen, sierredningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Sunde sier at ferja hadde 48 passasjerer og et mannskap på sju om bord. Alle ble evakuert av en ambulansebåt etter grunnstøtingen midt på dagen lørdag.

I ferjesambandet Hatvik-Venjaneset er det satt inn hurtigbåt inntil bilferje er på plass, skriver Fosen Namsos på sine nettsider.

Skal granskes

Administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i Fosen Namsos Sjø forteller til NRK at det foreløpig ikke er klart hva som førte til grunnstøtingen.

- Vi vet ikke hva som er årsaken til at ferja gikk på grunn. Vi kommer til å granske dette, slik vi alltid gjør når det har skjedd denne typen hendelser, sier Tennås.

Hun sier at en redningsskøyte skal trekke ferjen av grunn og dra den inn til ferjekaia i Hatvik.

-  Vi prøver å få ferja inn til kai, og å få av bilene. Det jobbes parallelt med hvordan vi kan få sambandet i gang igjen, sier Tennås.

Kort ferjestrekning

Mannskapet fikk raskt kontroll på situasjonen etter grunnstøtingen lørdag ettermiddag.

– Alle passasjerene tok på seg redningsvester, sierNRK-reporter Dag Harald Kvammen Andersen, som var passasjer på ferjen.

Redningsleder Sunde sier at flere båter raskt kom til og la seg ved ferja etter at grunnstøtingen ble varslet.

Hatvik – Venjaneset er et fergesamband på fylkesvei 552 mellom kommunene Os og Fusa. Overfartstiden på 3,2 kilometer tar cirka 12 minutter.

Også i slutten av januar fikk Fosen problemer da den skulle inn til kai på Hatvik. Den gang var det ifølge NRK tett tåke som førte til at ferja kom borti et berg