På mandag stilte Lars Tollef Jordet opp i en fast spalte i Arbeidets rett. Han ante neppe hva som skulle skje etterpå. Foto: FAKSIMILE ARBEIDETS RETT

Mandag 30. januar hadde Arbeidets rett et intervju (krever innlogging) med 27 år gamle Lars Tollef Jordet under spalten «Over kaffekoppen». Han er fra Tolga og flyttet nylig tilbake til hjemstedet for å bli verksmester ved Tolga bil.

Seiersgang på sosiale medier

Innimellom spørsmål om livsmotto og bokanbefalinger ble tolgingen også spurt om hvem han ville ta med seg dersom han strandet på en øde øy?

- Da tar jeg en for laget, og tar med meg Donald Trump, svarte Jordet.

Utlendingsdirektoratet (UDI) la ut en Twitter-melding om sjakk-VM. Det gikk ikke helt etter planen

27-åringen ante neppe hva som var i vente etter at dette intervjuet ble publisert. Nå har kommentaren gått sin seiersgang på sosiale medier, og en av de siste som delte kommentaren med sine nesten to millioner følgere, er kommentatoren og journalisten Nicholas Kristof som jobber i The New York Times.

- Det virker som kommentaren går globalt nå, ja. Min første tanke da jeg fikk vite om New York Times-kommentatoren var at det nå er overhengende fare for at Donald får høre om dette, sier Jordet til Adresseavisen.

Kristof la også ut meldingen på sin Facebook-side.

Ikke forberedt svar

Han hadde aldri forventet så mye respons på en uskyldig kommentar.

- I utgangspunktet er jeg ikke spesielt vant med mye oppmerksomhet, og jeg synes vel det begynner å holde. Det er både spennende og skummelt å se hvor fort det sprer seg, sier han.

Den danske journalisten og utenriksreporteren Kim Rathcke Jensen delte også sitatet med sine Twitter-følgere, og den ble retvitret over 17 000 ganger.

- Dette ble betydelig større enn jeg tenkte. Men så langt har det bare vært positive tilbakemeldinger, sier han.

Han avslører at sitatet ikke var forberedt i det hele tatt, men at Trump sine krumspring også har vært tema på arbeidsplassen.

- Vi er like opptatt av Donald Trump på Tolga, som resten av Norge og verden. Det er en naturlig del av kaffekopp-samtalen rundt lunsjbordet, innrømmer han.

Operasjonsleder Ebbe Kimo er ikke redd for å lage dikt om blottere og fyllekjørere - på Twitter.

«Is he married?»

- Jeg har jo lagt merke til hva han har drevet med i starten av sin president-karriere, og det falt naturlig inn å svare det jeg gjorde, sier han.

- Hva skulle du og Trump snakket om på den øde øya?

- Vi er nok grunnleggende ganske uenige, så det hadde kanskje ikke blitt så mye politikk. Kanskje mer dagligdagse temaer, sier Jordet, som forteller at han ikke er spesielt politisk aktiv.

- Det er akkurat så dyptstikkende som det fremstår. Det var ment som et vittig poeng, når verden først er som den er, sier han.

Arbeidets rett har poengtert at en kvinnelig Twitter-følger av Rathcke Jensen lurer på om Jordet er gift.

- Jeg er nok fri og frank ja.

Neppe USA-tur

- Kan dette være et godt sjekketriks?

- Det er flere som har ymtet frempå, spesielt kompiser, om at dette er en gylden mulighet i så måte, ja, sier han.

Jordet sier at det skal bli godt å bli ferdig med hele oppstusset.

- Om 14 dager er det ingen som husker dette. Men det blir ganske heftig når det eksploderer som i dette tilfellet, sier han.

Men noen USA-tur har han ikke planlagt med det første.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter