Barcelonas lønnskostnader økte svært mye under forrige klubbpresident Josep Bartomeu. Kombinert med ettervirkningene av koronapandemien hadde klubben i juni en gjeld på rundt 6,3 milliarder kroner.

– Det som ødelegger for oss, er pengene vi bruker på spillerlønninger. Det er en del kontrakter som utgjør en omfattende kostnad, men mellom denne sesongen og den neste vil de forsvinne, sa Romeu da inneværende sesongs budsjett ble lagt fram torsdag.

På spørsmål om de dyre avtalene gjelder veteranene i klubben, svarte Romeu bekreftende. I fjor sommer måtte Lionel Messi forlate Barcelona som følge av lavere lønnstak. Årsaken var at klubben hadde for høye kostnader.

Foran denne sesongen har lønnsnivået økt. Med signeringene av blant andre Robert Lewandowski, Jules Koundé og Raphinha skal klubben bruke 6,8 milliarder på spillerlønninger i 2022/23. Sist sesong gikk 5,4 milliarder med til det.

I sommer solgte Barcelona prosentandeler av TV-rettighetene sine for til sammen 9 milliarder kroner. Det ble gjort for å demme opp for de høye kostnadene.

Barcelona har budsjettert med rundt 14 milliarder kroner i inntekter denne sesongen. Det er anslått et overskudd på 2,8 milliarder.