I dokumentaren «Teppefall» følger Adresseavisen sporene etter to av de norske narkotikanettverkene fra det mørke nettet og ut i den virkelige verden. Foto: FAKSIMILE

Politiadvokat Richard Beck Pedersen i Kripos opplyser torsdag om at over 10 kg hasj er beslaglagt som følge av pågripelsene av fire menn i Oslo og Skien i juni. Mennene er omtalt som «sentrale» i norsk salg av narkotika fra det mørke nettet.

- Det er imidlertid omsatt stoff over tid i et kvantum som er betydelig større enn 10 kg. Det er for tidlig å snakke om totalt omfang, sier Beck Pedersen til adressa.no.

I en pressemelding skriver Kripos at totalt 11 personer nå er pågrepet i saken. Onsdag ble sju personer arrestert i Nord-Norge.

Lang etterforskning

- Det er en tid- og ressurskrevende etterforskning som ligger bak pågripelsene i Salten denne uka, og i Oslo og Skien tidligere i sommer, sier Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos.

SE TEMA-SIDE:

Her er alle adressa.nos saker om det mørke nettet

Ti av de elleve pågrepne er siktet for grove narkotikaforbrytelser. For de fire personene i Oslo og Skien skal virksomheten ha foregått over flere år, uten at Kripos har ønsket å tidfeste dette. Mye av narkotikaen er distribuert med innenriksposten.

Etterforsker fortsatt

Beslaget av 10 kg narkotika kommer i tillegg til sikringen av en marihuana-plantasje i Skien 8. juni.

- Identifisering av kjøpere og sikring av verdier vil fortsatt være en del av etterforskningen, sier Beck Pedersen i pressemeldingen.

Ifølge Kripos kan det komme flere pågripelser. Etterforskningen pågår fortsatt og vil pågå utover høsten.