I Øyangens hjemfylke, Sør-Trøndelag, er framgangen fem prosentpoeng. For Midt-Norge som helhet er framgangen 4,7 prosentpoeng. Etter denne målingen er Gunhild Øyangens største problem at det ikke er SATS helsestudio i Lensvik.

- Men da tar jeg meg bare en rask tur rundt Utnesvatnet i stedet, sier helsepolitikeren som er blitt en av de hyppigste brukerne av Stortingets treningsstudio. Store problemer med ryggen har gjort Øyangen til en tilnærmet treningsnarkoman. Hun retter på brillene og studerer fra Norfakta.

- Mmm, fem fram, nå er 30-tallet innen rekkevidde. Det er viktig, mumler veteranen fornøyd og retter på brillene.

- Men du tar ikke av?

- Joda, jeg gjør jo egentlig det, svarer hun halvveis flau og ler.

- Dette er jo virkelig bra. Og Høyre tilbake nesten sju prosent i Midt-Norge. Se her Rita, sier den erfarne Ap-politikeren til rådgiveren sin Rita Roaldsvik.

- Det hjelper å være i god form under valgkampen?

- Ja, det hjelper på alt. På humøret, ikke minst. Jeg har ikke vært i så god form på mange år, sier hun, før hun fanger et nytt interessant trekk ved målingen.

- SV går fram nesten to prosentpoeng. Og Senterpartiet går nesten ett. For oss har det betydning hvordan de to partiene gjør det. De vil neppe støtte en ekstrem skatteletteregjering. Men psykologisk er det viktig at Ap er det klart største partiet.

- Men en Ap/Sp/SV-regjering blir det neppe?

- Vi er enige om mye. Men veldig uenige også. Hvis det hadde vært en mulighet for flertallsregjering hadde sjansen vært større, mener Øyangen.

- Nå går Kristelig Folkeparti klart tilbake, halvannen prosent i Midt-Norge. Men dere kommer ikke så godt overens for tida?

- KrF er litt vinglete, de har dørene åpne i alle retninger. Når det gjelder den økonomiske politikken står de jo fjernt fra Høyre. Men det er vel noen personlige ambisjoner som er utslagsgivende, sier Øyangen med klar adresse til Bondevik.

Så smiler hun stort og sier at målingen ikke gir noen grunn til å slappe av.

- Jeg startet dagen på SATS i dag også. Kan ikke risikere å bli slått på målstreken, vet du.

Gunhild Øyangen tar egentlig av når hun får siste nytt om meningsmålingen Norfakta har utført for Adresseavisen.