Det ble en relativt flat dag på Oslo Børs tirsdag, der endringen ved stengetid var på marginale 0,4 prosent i pluss. Av tungvekterne sank lakseselskapet Salmar 3,14 prosent.

Fallet kommer etter at selskapet tirsdag la fram sine kvartalstall. Salmar fikk et resultat før skatt på 971 millioner kroner i årets første kvartal, mot 2,235 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Selskapet forklarer tallene blant annet med tøff vinter, ekstremvær og manetangrep.

På listen over de fem mest omsatte selskapene var Salmar et av tre selskaper som endte i minus tirsdag. De øvrige på denne listen var også DNB (-1,4), Kongsberggruppen (-1,13), Equinor (+0,15) og Frontline (+0,28).

Av andre selskaper som la fram sine kvartalstall tirsdag finner vi flyselskapet Norse, som satser på langdistanseflygninger over Atlanteren. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 62,8 millioner dollar i årets første kvartal. Til sammenligning var tapet på tilsvarende tidspunkt i fjor på 70,9 millioner dollar før skatt.

Norse-aksjen falt 3,33 prosent, skriver E24.

Ved 17-tiden tirsdag lå prisen på et fat nordsjøolje på 82,4 dollar – ned 1 prosent siden midnatt.

Ved de toneangivende børsene i Europa sank DAX-indeksen i Frankfurt med 0,15 prosent, mens FTSE i London og CAC 40-indeksen i Paris steg henholdsvis 0,16 og 0,08 prosent.