Uværet Urd har ført til at Hurtigruten ikke har kunnet følge sine vanlige rutetider i jula.

MS Lofoten har ligget værfast i Kristiansund siden julaften. Mandag framskyndet skipet avgangen fra Kristiansund. Normalt skulle Lofoten hatt avgang fra Kristiansund klokka 23 mandag kveld. På grunn av uværet ble det avgang allerede klokka 18.

Alle passasjerne skal være varslet om at avgangen blir framskyndet.

Du kan lese mer om ruteendringene på hurtigruten.no.

Dermed var det ventet at skipet kommer til Trondheim tidligere enn normalt.

I rute fra Trondheim

- Fra Trondheim regner vi med at skipet skal inn i ruta, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten. Dermed blir det avgang fra Trondheim kl 12 tirsdag formiddag for nordgående hurtigrute.

- Vi har ingen planer om ruteendringer nord for Trondheim, opplyser kommunikasjonsdirektøren, og understreker:

- Vi tar ingen sjanser med været, og må tilpasse rutene når vi står ovenfor værforhold som vi har opplevd denne jula.  Det er kapteinen som er ansvarlig for sikkerheten til alle om bord og skip. Og det er kapteinen som tar slike avgjørelser. Sikkerheten går foran alt annet.

Nordlys i Trondheim

MS Nordlys er på vei sørover og utsetter avgangen fra Trondheim til i kveld på grunn av det vestlandske uværet. Nordlys skulle hatt avgang fra Trondheim klokka 10 mandag formiddag. Skipet ligger ved kai i byen i påvente av bedre vær på vestlandskysten. Nå er det ventet at skipet ankommer Bergen mellom klokka 19 og 21 tirsdag kveld.