De to vådeskuddene var på dette tidspunktet under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. Det ene skuddet fant sted i Kristiansund i april. Det andre skjedde i Follo politistasjons garasje 12. januar, skriver VG.

Et tredje tilfelle fant sted på politistasjonen i Lillestrøm to dager etter Anundsens orientering. I Stavanger i forrige uke klarte en person under et basketak med politiet å fyre av et skudd med våpenet til en av polititjenestemennene.

Tajik, som leder Stortingets justiskomité, synes hendelsene gir grunn til uro. Hun lurer på hva annet Anundsen har unnlatt å fortelle dersom han var klar over de to første vådeskuddene.

Anundsen er forundret over Tajiks spørsmål og synes hun virker mer opptatt av hva som blir sagt i Stortinget enn av borgernes og politiets trygghet og sikkerhet.

Anundsen opplyser at hans departement ikke blir orientert ved hvert vådeskudd så lenge det ikke foreligger spesielle omstendigheter. Han legger til at «vådeskudd dessverre forekommer i politiet, også forut for innføringen av midlertidig bevæpning»