Tre drept og tre kritisk skadd etter skyting i København

Tre personer er bekreftet døde og tre er kritisk skadd etter skytingen i kjøpesenteret Field's i København søndag, opplyste sjefpolitiinspektør Søren Thomassen i natt.

De tre drepte er en mann i 40-årene, samt en ung mann og en ung kvinne. Politiet jobbet natt til mandag med å identifisere dem og varsle pårørende. Flere er såret, men det er uklart hvor mange. En 22 år gammel danske er pågrepet. Motivet er uklart, men politiet mener han handlet alene.

Frederiksen: Et grusomt angrep

Danmark ble i går søndag kveld rammet av et grusomt angrep, sa statsminister Mette Frederiksen i natt.

– Flere er drept, og enda flere såret. Uskyldige familier som var ute for å handle eller spise. Barn, unge og voksne. Jeg sender min dypeste medfølelse til de som har mistet sine kjære, sa Frederiksen.

– Jeg oppfordrer dansker til å stå sammen og støtte hverandre i denne vanskelige tiden, sa statsministeren videre.

Sjåfør unngikk rådyr – traff fotgjenger

En bilist klarte å svinge unna et rådyr i Lillestrøm i natt. Vedkommende traff isteden en fotgjenger som gikk langs veien. Ulykken skjedde på fylkesvei 1534, ifølge Øst politidistrikt.

– Vi er på stedet sammen med ambulanse, fotgjenger fremstår lettere skadd, opplyser operasjonssentralen.

SAS-meklingen: Overrasket over at pilotene ville legge seg

Forhandlingsleder Marianne Hernæs i SAS sier til Dagens Næringsliv at hun er «veldig overrasket over at pilotene valgte å gå hjem og legge seg» istedenfor å forhandle gjennom natten til i dag. Meklingsfristen mellom SAS og pilotene går ut klokka 12 i dag, og de møtes klokka 8.

– Ingen kommentar egentlig, vi går hjem for å sove og er tilbake i morgen, sa Jan Levi Skogvang, leder i SAS Norge Flygerforening, til E24. 900 piloter i Norge, Sverige og Danmark står klare til å streike.

Titusenvis evakueres på grunn av flomfare i Sydney

Mer enn 30.000 mennesker er bedt om å evakuere på grunn av fare for flom i Sydney. Det har regnet voldsomt i Australias største by i flere dager. Delstatsmyndighetene i New South Wales har bedt folk om å forberede seg på fortsatt styrtregn mandag, før været ventes å bedre seg tirsdag.

Flere dager med voldsomme nedbørsmengder har gjort at enkelte områder er rammet av stor flom for fjerde gang det siste halvannet året. Særlig lavtliggende områder vest i Sydney og rundt elvene Nepean og Hawkesbury er utsatt.