Denne uken skrev Klassekampen at regjeringen reduserer ambisjonene kraftig og vil hente 500 flyktninger i stedet for de planlagte 2.500. Det får blant annet SV til å reagere, skriver avisen.

– Jeg reagerer på at de nedskalerer allerede nå. Når man leser tilbakemeldingene fra de frivillige, som forteller at det er et behov, er det vanskelig å forstå, sier innvandringspolitisk talsperson Grete Wold i SV.

Så langt er det hentet 41 flyktninger fra Moldova, og Utlendingsdirektoratet (UDI) sier interessen for ordningen har vært lavere enn ventet.

– Det er kort tid siden krigen startet. Det tar tid å få på plass et system og få ut informasjon. Krigen er ikke over, og det kommer til å komme flere flyktninger som trenger hjelp, til Moldova, sier Wold. Hun er bekymret for hva lags signal dette sender om Norge som et ansvarlig land.

Venstre mener Norge har kapasitet til å hente flere flyktninger og bør bruke den til å avlaste Polen, dersom det er liten interesse i Moldova.

– Ifølge polske myndigheter ankommer det daglig 3.000 flere flyktninger enn det er flyktninger som reiser videre ut. Mange ønsker å komme til Norge, sier Venstres stortingsrepresentant Ingvild W. Thorsvik.