Det bestemte Oslo tingrett mandag og tirsdag. Mennene ble pågrepet av Kripos i begynnelsen av juni i Oslo og Skien, siktet for grov narkotikakriminalitet.

SE TEMA-SIDE:

Her er alle adressa.nos saker om det mørke nettet

Den nye perioden i varetekt begrunnes i faren for bevisforspillelse i det som er Norges første etterforskning av organisert dopsalg fra det mørke nettet.

Lang periode

Mennene er i alderen mellom 29 og 31 år. Samtlige har nå sittet i varetekt i nesten fire måneder og de må nå belage seg på ytterligere fire uker. Politiadvokat Richard Beck Pedersen sa til adressa.no mandag at etterforskningen, som ble betegnet som langvarig allerede da mennene ble arrestert, vil vare ut året og kanskje inn i 2016.

Oslo tingrett har forbudt offentlig gjengivelse av fengslingskjennelsene, og aktoratet har tidligere begjært lukkede dører for å skjerme etterforskningen.

- Vi er enig i tingrettens vurdering om videre varetektsfengsling og kan ikke gi ytterligere kommentarer av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen

Lukkede dører

Mennenes forsvarere vil heller ikke si stort.

- Jeg har ingen kommentarer, sier advokat Thor Bache-Wiig, som forsvarer en nå 30 år gammel mann fra Oslo.

- Jeg kan ikke kommentere dette fordi politiet begjærer lukkede dører, sier advokat Hans Olav Bytingsvik, som forsvarer en 31 år gammel skiensmann som var bosatt i Oslo da Kripos gikk til aksjon i juni. 31-åringen jobbet som IT-sikkerhetsekspert da han ble pågrepet.

De to må sammen to andre menn fra Skien sitte i varetekt til slutten av oktober. Den ene skiensmannen (29) vurderer å anke tingrettens beslutning.

- Min klient har tatt betenkningstid. Utover det har jeg intet å kommentere, sier mannens forsvarer, advokat Jan Erik Teigum.

Vil ikke kommentere

I midten av juni publiserte Adressa.no dokumentaren «Teppefall» som fulgte sporene etter et av Norges største dopnettverk på det mørke nettet og frem til Oslo-mannen som nå er 30 år. Mannen skal i flere år skjult seg bak dekknavn som Deeeplove og Alfa&Omega mens det ble omsatt dop til kunder over hele landet.

Kripos har ikke villet kommentere eventuelle dekknavn. Mannens advokat, Thor Bache-Wiig, har ikke ønsket å kommentere opplysningene i saken.

I dokumentaren «Teppefall» følger Adresseavisen sporene etter to av de norske narkotikanettverkene fra det mørke nettet og ut i den virkelige verden. Foto: FAKSIMILE
Det var i begynnelsen av juni at politiadvokat Richard Beck Pedersen ved Kripos kunngjorde pågripelser som følge av den første norske etterforskningen mot det mørke nettet. Foto: SCANPIX