- Vi har et videoopptak som viser selve styrten. Opptaket er gjort på avstand, og er ikke av særlig god kvalitet, sier lensmann Odd Dale til bt.no i dag.

Hvorvidt opptaket er godt nok til å hjelpe politiet og Havarikommisjonen i arbeidet med å finne årsak, vil ikke Dale spekulere i.

I tillegg har politiet sikret seg opptak som viser hovedrotoren i fritt fall mot bakken.

Les også: Teknisk svikt årsaken til ulykken

Les også: Minnemarkering på Stjørdal etter ulykken

70 avhør så langt

Onsdag innkalte politi, brannvesen, Forsvaret, Sivilforsvaret og kommunene Øygarden, Fjell og Sund til en felles pressekonferanse. Der fortalte de om det videre arbeidet etter styrten.

Så langt har politiet gjennomført 70 avhør.

- Vi etterforsker bredt, og vil blant annet avhøre personer som har hatt befatning med ulykkeshelikopteret på en eller annen måte, sier Dale.

Kolleger i Sør-Vest politidistrikt vil bistå med å avhøre personell på Gullfaks B-plattformen, der helikopteret kom fra før det dundret i sjøen ved Turøy.

Den lokale etterforskningsgruppen i Sotra-politiet består av 25 personer. I tillegg får lokalt politi bistand fra Kripos.

Ulykken skjedde rett før klokken 12 fredag 29. april. Ifølge Havarikommisjonen var det ingen forutgående varsel om ulykken. Ifølge dem forsvant rotoren fra et sekund til et annet.

Produsenten Airbus sendte tirsdag kveld ut melding om at festeanordningene mellom girboks og rotorhode skal bli inspisert på alle Super Puma-helikopter av samme modell.

Helikopteret på Turøy skal ha mistet rotorhodet på noe over 600 meters høyde. En beregning BT har gjort tilsier at helikopteret traff bakken med en fart på rundt 300-400 kilometer i timen.

Roste redningsarbeidet

Ulykken skjedde på kommunegrensen mellom Fjell og Øygarden. Nå har kommunene gått over fra akutt- til oppfølgingsfase.

- Det ble satt krisestab i alle kommunene rundt. Som ordfører i kommunen der ulykken skjedde, har jeg dannet meg et bilde av et imponerende samvirke mellom alle redningsmannskap som deltok i denne svært krevende operasjonen, sa ordfører Børge Haugetun på pressekonferansen.

- Det viktigste av alt, at dei etterlatte får ei grav å gå til, kan mannskapene være stolte av, sa han videre.

Senter for krisepsykologi i Bergen er hyret inn. De er involvert i mange av de største hendelsene, og var blant annet tungt inne i oppfølgingen av 22. juli-ofrene.

- Opplevde alt for mye

Fjell-ordfører Marianne Sandahl Bjorøy sier at mange av innbyggerne på Turøy, rett ved ulykkesstedet, fikk oppleve alt for mye.

- De har fått med seg store deler av redningsaksjonen. Det betyr at mange av innbyggerne på Turøy har hørt og sett ting som vanlige innbyggere ikke bør se og høre, sa hun.

Senter for krisepsykologi i Bergen er koblet inn, fortalte Haugetun, som samtidig ga ros til redningsmannskapene. Brannvesenet, politiet, Sjøforsvaret, Sivilforsvaret, Hovedredningssentralen og frivillige deltok alle i innsatsen.

- Jeg har dannet meg et bilde av et imponerende samvirke mellom alle redningsmannskaper som deltok i denne svært krevende operasjonen, sa Haugetun.