Avisen skriver at den første bølgen av IS-krigere allerede skal ha reist til Europa. Andre er hos IS i Syria, etter å ha fått trening i en treningsleir mellom Sinjar og Mosul i Irak.

Ifølge Dagbladet er Politiets sikkerhetstjeneste kjent med informasjonen om IS-krigerne som befinner seg i Europa.

– PST er kjent med at lignende opplysninger verserer. Jeg vil ikke gå mer i detalj på hvilke opplysninger PST har om den informasjonen Dagbladet har fått tilgang til, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til avisen.

I skjul

Dagbladet har opplysninger om at den første bølgen av IS-terrorister, som er trent opp til å slå til i Europa, opprinnelig besto av 300 personer. 28 av dem skal ha mistet livet i Syria, i bombeangrep, krigshandlinger eller på annet vis.

Totalt skal 272 personer ha reist til Europa. De skal være instruert til å holde seg i skjul. Avisen oppgir at informasjonen kommer fra en kilde med inngående kjennskap til IS' virksomhet, og at kilden tidligere har gitt opplysninger som har vist seg å stemme.

Selvmordsangrep

Krigerne er der blitt trent til to forskjellige typer operasjoner, hevdes det. En gruppe utføre selvmordsangrep. Den andre typen terrorister skal være trent til å utføre terror med håndvåpen, iført selvmordsbelter.

Avisen skriver at den er kjent med at andre kilder har estimater på at antall IS-terrorister i Europa er under 100. Dagbladet har ingen konkret informasjon om at terrorister har planlagt aksjoner i Norge.