Den nye avtalen er inngått med ti samarbeidspartnere og gjelder for totalt 36 fly, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Avtalene utgjør et viktig steg i arbeidet med å rekonfigurere flyflåten og for å oppnå de 7,5 milliarder kroner i årlige kostnadsbesparelser som er en del av SAS Forward-planen, skriver SAS.

Det opplyses ikke i pressemeldingen hva de nye vilkårene innebærer, men at «selskapet skal være på god vei til oppnå innsparingene på mellom 850 millioner og én milliard svenske kroner, som har vært et mål».

Endringene skal godkjennes av en skifterett i New York og forutsetter også at restruktureringsplanen som SAS jobber med under amerikansk konkursbeskyttelse, trer i kraft.

– Vi fortsetter å gjøre fremskritt i kapittel 11-prosessen vår, og er takknemlige for det konstruktive samarbeidet vi har hatt med våre partnere. Vi fortsetter å ta de nødvendige skritt for å bli et mer konkurransedyktig flyselskap, og en sterkere forretningspartner for dem, sier konsernsjef i SAS, Anko Van der Werff.

Han legger til at selskapet fortsetter å forhandle med andre selskaper for å endre vilkårene i de andre leasingavtalene som SAS har inngått.