Sammen med en vennegjeng hadde 14-åringen ved gjentatte anledninger ringet på hos en familie i et boligstrøk for deretter å stikke av. En vinterkveld fikk faren i familien nok og løp etter guttene oppover en isdekket sti.

Da han tok igjen en av guttene, hoppet han fram og la gutten i bakken. Gutten fikk som følge av dette en hjernerystelse som utviklet seg til kroniske skader – såkalt post-commotio syndrom. På norsk kalt kronisk hjernerystelse.

– Høyesterett kom til at kroppskrenkelsen var grov. Den alvorlige skaden gutten fikk som følge av voldsbruken, talte med tyngde for å anse krenkelsen som grov. Det hadde mindre vekt at skadefølgenes omfang var «noe upåregnelige», heter det i dommen.

– Vennegjengens forutgående oppførsel hadde vært plagsom og kritikkverdig, men det kunne ikke forsvare at en voksen person reagerte slik domfelte gjorde. Høyesterett la også noe vekt på det ulike styrkeforholdet mellom domfelte, en voksen mann med bakgrunn fra blant annet kampsport, og den 14 år gamle gutten, skriver de videre.

Mannen ble dømt til 45 dagers fengsel. Straffen ble noe redusert som følge av noe liggetid i saken.