Zelenskyj vil ha gjenoppbyggingshjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber verdenssamfunnet om hjelp til gjenoppbygging av landet når krigen er over. I sin daglige videotale i natt sa han at det vil være behov for enorme investeringer.

Mandag skal rundt 40 potensielle donorland møtes i Lugano i Sveits. Der vil den ukrainske regjeringen presentere sine prioriteringer for gjenoppbygging av det krigsherjede landet for første gang.

Alvorlig skadd i brann

En person er alvorlig skadd i en brann i en flermannsbolig i Sandefjord i natt. Det var en stund spredningsfare, men brannvesenet fikk senere på natten kontroll over brannen.

En luftambulanse ble sendt til stedet for å hente personen som ble alvorlig skadd. De øvrige som bor i flermannsboligen, ble sendt til legevakten for sjekk, opplyste Sørøst politidistrikt ved 4.30-tiden.

Elleve fiskere berget fra holme

Elleve fiskere som ble overrasket av raskt stigende vannstand i elva Orkla i Trøndelag, ble strandet på en holme i går. Det var for stor strøm i elva til at brannvesenet kunne hente dem i båt. Løsningen ble derfor redningshelikopter, og ved midnatt var de berget på land, opplyste politiet i natt.

Da sto fortsatt fire biler under vann i nærheten av holmen. Det var i natt uklart om og når bilene kan berges.

Fisker til rette etter tre døgn

En fisker i 30-årene i Mehamn er kommet til rette etter å ha meldt seg selv for politiet. Han ble sist sett da han dro ut i en 17 fots båt for tre dager siden. I går ettermiddag ble det funnet en båt i Nordmannsetfjorden, som politiet mente tilhørte mannen, og det ble satt i gang leteaksjon.

Men like før midnatt i natt meldte politiet i Finnmark at mannen hadde klart å ta seg til land på egen hånd. Han sa at han hadde falt ut av båten og deretter tatt seg til fots til lensmannskontoret i Mehamn, der han meldte seg.

Meldinger om drepte i Russland

Myndighetene i den russiske byen Belgorod, nær grensen til Ukraina, hevder at tre personer er drept og fire såret i et ukrainsk angrep mot byen i natt. Opplysningene kommer fra guvernør Vjatjeslav Gladkov og er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Han har tidligere anklaget Ukraina for å ha sendt kamphelikoptre over grensen til Russland og angripe et drivstofflager 1. april.

Argentinas finansminister går av

Argentinas finansminister Martin Guzman går av etter mindre enn tre år i landets regjering. Det kunngjorde han i natt norsk tid. I sin oppsigelse ber han president Alberto Fernandez rydde opp i indre stridigheter i regjeringen.

39 år gamle Guzman ledet regjeringens reforhandlinger om Argentinas gjeld med Det internasjonale pengefondet (IMF). Argentina hadde ikke råd til å betale gjelden på 440 milliarder kroner, og Guzman fikk derfor i oppdrag å reforhandle gjelden. Til tross for intern motstand fra landets tidligere president og nåværende visepresident Cristina Kirchner, klarte Guzman å inngå en avtale som reddet Argentina fra mislighold av gjelden.