Raset i Røros er 50 meter bredt og tar tid å utbedre. Jord og stein har sklidd ut der jernbanelinjen går nedenfor Almåsberget mellom Ålen og Haltdalen, cirka 2,5 kilometer fra Ålen, skriver Adresseavisen.

Bane Nor meldte om raset tidlig fredag kveld. Et passasjertog rakk å stanse i tide og returnerte så til Haltdalen, skriver avisen.

Buss for tog

Det har rast ut tre steder over en strekning på om lag 100 meter, og arbeidet med å utbedre skadene startet lørdag morgen, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor.

– Det er full stopp i togtrafikken mellom Haltdalen og Glåmos på grunn av et ras. Raset er omfattende, og strekningen Haltdalen-Glåmos er stengt til mandag morgen i første omgang. Det blir kjørt buss for innstilte avganger, buss er bekreftet, men forsinkelser må påregnes. Vi beklager ulempene dette medfører, skriver togselskapet SJ Norge på sine nettsider.

Det siste anslaget for gjenåpning av strekningen på Rørosbanen er mandag.

Innstillinger på Meråkerbanen

Også på Meråkerbanen lenger nord fører et ras som gikk mellom Hell og Kopperå fredag morgen, til stopp i togtrafikken. Også der dreier det seg om en omfattende opprydningsjobb, sier Korslund.

– Vi avventer vurdering fra geolog. Togene mellom Trondheim S og Storlien er innstilt. Vi kjører buss for tog på strekningen, opplyser SJ Norge.

Det er usikkert når togtrafikken på Meråkerbanen kan gå igjen.