Dødelig vold i Tromsø

En mann i 60-årene er erklært død etter en voldshendelse i Tromsø i går kveld. En mann i 20-årene er siktet og ble pågrepet uten dramatikk. Politiet etterforsker saken som drap. Det er en familiær relasjon mellom de to mennene, men politiet har så langt ikke ønsket å utdype dette.

Ingen SAS-løsning før fristen gikk ut

SAS og pilotene kom ikke til enighet før meklingsfristen gikk ut ved midnatt. I stedet valgte de igjen å utsette fristen, denne gangen til i formiddag klokken. 11. Dermed er det fortsatt fare for streik og innstilte flyavganger.

Mann truet personer med automatvåpen

En mann i slutten av tenårene er pågrepet etter at han har truet noen med automatvåpen i Vatne utenfor Ålesund i natt. Politiet sier de rykket ut rett før klokken 2 og handlet ut som om det var snakk om en såkalt plivo-situasjon – en forkortelse som står for «pågående livstruende vold». Snaut halvannen time senere opplyste Møre og Romsdal politidistrikt at de hadde kontroll på en person og et automatvåpen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Flere døde i jordskjelv

Minst fem personer er døde i jordskjelv ved kysten sør i Iran i natt. Det ble registrert flere skjelv – det kraftigste med en styrke på 6,0.

De fem personene mistet livet i landsbyen Sayeh Khosh i Hormozgan-provinsen. 19 andre er skadd. Bygninger og infrastruktur i den lille landsbyen ble ødelagt. Skjelvet kunne merkes også i Dubai.

Zelenskyj kaller rakettangrep terror

Rakettangrepet mot en boligblokk og et fritidssenter i havnebyen Serhiivka i Odesa-regionen var «målbevisst russisk terror», mener Ukrainas president. I sin daglige tale i natt sa han at oppryddingen i ruinene er i gang.

Minst 21 mennesker ble drept og rundt 40 såret i gårsdagens angrep, ifølge ukrainske myndigheter.

USA lover å oppfylle CO2-krav

USAs klimautsending John Kerry lover at USA skal oppfylle utslippsmålene, selv om landets høyesterett har lagt begrensninger på hvordan landets viktigste lov mot forurensning kan brukes mot CO2-utslipp fra kraftverk. – Vi er fast bestemt på å oppfylle målene våre. Vi kan oppnå målene våre, sier Kerry.

President Joe Bidens mål er å redusere USAs utslipp med 50 prosent innen 2030 og oppnå en utslippsfri kraftsektor innen 2035. FN og Det hvite hus har kritisert høyesterettskjennelsen, noe også Kerry gjør.