Økokrim skriver i en pressemelding at dommen ikke ankes fra deres side. Det er ikke kjent hvorvidt Carew selv anker dommen eller om han godtar den.

– Vi er ikke fornøyd med alt som står i dommen, men han er idømt en lang fengselsstraff for grovt skattesvik. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor kommet fram til å ikke anke dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender.

43-åringen ble i Oslo tingrett tidligere denne måneden dømt til ett år og to måneders fengsel for grovt uaktsomt skattesvik.

Økokrim mente den tidligere fotballstjernen og eiendomsinvestoren unndro 5,4 millioner kroner i skatt over en periode på seks år. I disse årene var Carew formelt bosatt i Storbritannia, men oppholdt seg så mye i Norge at det utløste skatteplikt.

Oslo tingrett dømte ham for å ha unnlatt å oppgi skattepliktig inntekt på om lag 12,8 millioner kroner og formue på 307 millioner kroner. Retten slo fast at Carew var skattepliktig til Norge for all sin inntekt og formue i tiltaleperioden.

Økokrim ba om at Carew skulle dømmes til to års fengsel, men han fikk strafferabatt etter å ha gitt en uforbeholden tilståelse i retten.