Forbudet trer i kraft om 90 dager og åpner kun for unntak av import fra Russland hvis det skulle oppstå forsyningsproblemer ut 2027.

Russland er verdens største forsyner av anriket uran. Rundt 24 prosent av anriket uran ved amerikanske atomkraftverk kommer fra Russland, fremgår det av en kunngjøring fra Det hvite hus. President Joe Bidens forbud ble signert mandag.

Loven som Biden signerte, åpner samtidig opp for rundt 2,7 milliarder dollar i finansiering til oppbygging av amerikansk uranindustri.

– President Biden skrev i dag under på en lov som iverksetter en rekke historiske handlinger og som skal styrke vårt lands sikkerhet innen energi og økonomi ved år redusere, og til slutt gjøre slutt på, vår avhengighet av Russland for sivil kjernekraft, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

Han sier at den nye loven er en oppfølging av en rekke mål som USA satte sammen med Canada, Frankrike, Japan og Storbritannia i desember i fjor. Planen omfatter en felles satsing der de fem landene skal investere 4,2 milliarder dollar til å utvide anrikingskapasiteten av uran.