De siste ukene er det skrevet mye om mangel på kvinnelige ledere og prosessen rundt ansettelse av beredskapsdirektør i politiet. I et leserinnlegg på politiforum.no svarer politidirektør, Odd Reidar Humlegård på kritikken.

Les også: Mistillit på grunnplanet i politiet

- Det er vanskelig å ha offentlig diskusjoner om enkeltansettelser. Det blir fort mange antagelser, og de som deltar i debatten må naturlig nok ta forbehold om at man ikke kjenner saken i detalj, skriver Humlegård i leserinnlegget.

Hummelgård skriver at noe av kritikken er av mer generell karakter og at han derfor ønsker å redegjøre for arbeidet med rekruteringen de siste årene.

- I kjølvannet av blant annet Gjørv-kommisjonen og DIFI-evalueringen, var det nødvendig å omorganisere oss og å styrke oss på flere fagområdet. Det har vært særlig viktig å styrke vår evne til å lede etaten innen særlig beredskapsområdet, etatsstyring, IKT og HR. Rekruttering av ledere og medarbeidere har vært helt sentralt for å kunne utvikle oss og for å styrke å ivareta vår rolle på en bedre måte.

Bruker rekruteringsfirma

Videre skriver Humlegård at det jobbet grundig med utlysningstekstene til den enkelte stilling.

- For å rekruttere bredt har vi ved mange ansettelser de siste årene brukt rekrutteringsfirma, slik at vi sikrer oss aktuelle kandidater både i og utenfor politiet. Ansettelser innen IKT-avdeling, HR-avdeling og avdeling for strategi, økonomi og virksomhet er eksempler på dette. Og for å understreke et faktum: det er ikke riktig at jeg kjenner eller har jobbet med nyrekrutterte ledere i POD. Kun én av våre rundt 30 personer med ulike lederfunksjoner har jeg selv innbeordret og jobbet med i politiet tidligere.

Les også: - Humlegård bør spole tilbake til start (PLUSS)

Vil ha 40 prosent kvinner i lederstillinger

Humlegård er ikke fornøyd med rekruteringen og andelen kvinner i lederstillinger i politiet, heller ikke i POD.

I trøndelag er to av ti politiledere i Trøndelag politidistrikt er kvinner (PLUSS)

- Men jeg er fornøyd med at 40 prosent av de nyrekrutterte politimestre er kvinner. Vi jobber systematisk med å få flere. Jeg er også fornøyd med at 50 prosent av de siste 10 ansatte i lederjobber i POD, er kvinner. Det er fortsatt bare en av tre ledere som er kvinner, men vi er på rett vei, skriver politidirektøren.

Les også: Politidirektoratet mener kvinneandelen er for lav (PLUSS)

Målet for etaten er å ha 40 prosent kvinner i lederstillinger.

- Jeg har selv tatt initiativ til at kvinner har gjennomført lederutviklingsprogram i inn- og utland de siste tre årene. Det er et langsiktig arbeid å utvikle gode ledere blant kvinner og menn.

Les også: Vil dere, damer? (PLUSS)