Et smilende kongepar ankom Kongsberg i strålende sol og hilste på fremmøtte. De ble tatt imot av et barnekorps og statsforvalter i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland.

Om formen kunne kongen opplyse at det ikke står så verst til:

– Det er ikke så dårlig for å være en 87-åring, svarte kongen på spørsmål fra NRK før han la til:

– Og bedre skal det bli! Vi jobber med saken. Men det er slett ikke så gær'nt.

– Vil ikke merke stor forskjell

Tidligere har det vært varslet at kongen kom til å trappe ned på arbeidsoppgavene, men det ville han ikke være helt med på.

– Nei, det blir nok ikke så mye nedtrapping. Noen ting tar jeg nok litt mer med ro, men jeg tror ikke man vil merke så stor forskjell, sa kongen til pressen.

Kongen var mandag 22. april tilbake i jobb etter at han ble syk på reise i Malaysia i februar. Han fikk siden operert inn pacemaker. Kongehuset har opplyst at han nå skal jobbe mindre framover av hensyn til alderen.

Kong Harald ble 87 år 21. februar.

Gratulerte med jubileet

Kongeparet besøkte blant annet Kongsberg kirke der det var et tettpakket program i anledning jubileet.

Torsdag er det 400 år siden Kongsberg by ble grunnlagt av Christian IV av Danmark og Norge.

– Vi setter utrolig stor pris på at kongeparet kommer til Kongsberg for å markere denne dagen med oss. Dette blir en gledens dag for byen og alle våre innbyggere, sa ordfører Line Spiten på forhånd.

– Vi må få gratulere med dagen og ønske lykke til med de neste 400 år, sa kongen på spørsmål fra Laagendalsposten.

– Det er spennende det vi hører om Bergverket som nå skal bli en utdanningsinstitusjon, det er jo spennende for Kongsberg å få all den kunnskapen hit, sa dronning Sonja.