Ifølge en pressemelding fra den internasjonale politiorganisasjonen Interpol, har allerede det første kurset i slik etterforskning blitt avholdt i sommer  i Singapore.

Organisert kriminalitet

I løpet av et fem dager langt kurs ble det opprettet et eget «mørkt nett», med tilhørende kryptovaluta (se fakta) og flere skjulte sider hvor salg av narkotika ble simulert. Polititjenestemennene og kvinnene som deltok, fikk mulighet til å se hvordan disse systemene fungerer ved hjelp av rollespill, skriver Interpol.

SE TEMA-SIDE:

Her er alle adressa.nos saker om det mørke nettet

Formålet med kursingen er også at politiet skal tilegne seg mer kunnskap om anonymiseringsprogramvaren Tor.

- Mørke nett er på full fart til å bli en foretrukket arena for forbrytelser av organisert kriminalitet og andre personer, sier Madan Oberoi, direktør for cyberinnovasjon i Interpol i pressemeldingen.

Ingen nordmenn

Politi fra Finland og Sverige deltok, sammen med kolleger fra blant annet Ghana, Japan og Nederland. Til høsten skal et nytt kurs i etterforskning på det mørke nettet holdes i Brussel.

Det var ingen norske tjenestepersoner på Interpols kurs i Singapore i sommer, men i juni annonserte Kripos at fire menn var pågrepet som følge av den første norske etterforskningen av organisert narkotikasalg på det mørke nettet.